Vi svarar på frågor och reder ut oklarheter!

Gasol är en biprodukt som utvinns vid raffinering av råolja och/eller naturgas. Gasen utvinns av den råolja, som kommer upp från oljeborrningar. Vi köper vår gasol från Raffinaderiet i Göteborg via KOSAN GAS som är Nordens ledande leverantör av gasol i bulk. Med över 90 år i branschen. Vi har valt kosan gas som leverantörer då dem kännetecknar kvalitet och leveranssäkerhet. Vi vill jobba med de bästa i branschen helt enkelt! 

Svaret är nej. Det är ingen skillnad på gasolen från de större aktörerna och gasolen i från oss. Gasolen kommer från samma ställe.

Vi säljer precis exakt likadan gasol som de stora aktörerna, det är faktiskt så att gasolen som är i våra cisterner många gånger har levererats av samma lastbilar som precis innan har varit och lossat i de stora aktörernas tankar. Alla i branschen har säljer gasol med samma specifikation och krav.

Varför priserna ser olika ut kan såklart bero på flera olika saker.

Vi på gasolmacken kan erbjuda ett av Sveriges förmånligaste priser på gasol då vi säljer direkt från leverantör till slutkund utan några mellanhänder. Gasol är våran huvudsyssla och vi säljer väldigt stora volymer vilket inte gör oss beroende av att ta ut höga priser. Vårat mål har alltid varit att sälja stora volymer gasol till förmånliga priser och samtidigt erbjuda bäst service genom att vara specialiserade i ämnet.

Det har förekommit rykten om att vi mindre aktörer har sämre och skitig gasol och att det är därför vi är så billiga…. Ryktet stämmer såklart inte, vi säljer precis exakt likadan gasol som de stora aktörerna, det är faktiskt så att gasolen som är i våran cisterner många gånger har levererats av samma lastbilar som precis innan har varit och lossat i de stora aktörernas tankar. Alla i branschen säljer gasol med samma specifikation och krav. Det är troligen så att ryktet har startats av någon återförsäljare som inte fick sälja sin gasol dyrt längre eftersom vi har hittat ett sätt att sälja gasol till ett för kunden förmånligare pris.

Ja det kan tyvärr hända. Detta är ingen nytt fenomen utan ett problem med gasol som alltid har funnits. 

Det spelar ingen roll vart man handlar gasolen i Sverige. Risken för att systemen ska sätta igen är lika stor oavsett om du handlar från någon större eller mindre aktör. Handlar man gasolen utomlands så finns det dock en risk att gasolen kan vara fetare. Då ökar chansen för igensatt system.

Det har förekommit rykten om att vi mindre aktörer har sämre och skitig gasol… Och att problem med igensatta filter är större hos oss. Ryktet stämmer såklart inte, vi säljer precis exakt likadan gasol som de stora aktörerna, det är faktiskt så att gasolen som är i våra cisterner många gånger har levererats av samma lastbilar som precis innan har varit och lossat i de stora aktörernas tankar. Alla i branschen säljer gasol med samma specifikation och krav. Det är troligen så att ryktet har startats av någon återförsäljare som inte fick sälja sin gasol dyrt längre eftersom vi har hittat ett sätt att sälja gasol till ett för kunden förmånligare pris.

Svaret är såklart nej. Det har förekommit rykten om att vi mindre aktörer har sämre och skitig gasol… Ryktet stämmer naturlligtvis inte, vi säljer precis exakt likadan gasol som de stora aktörerna, det är faktiskt så att gasolen som är i våra cisterner många gånger har levererats av samma lastbilar som precis innan har varit och lossat i de stora aktörernas tankar. Alla i branschen säljer gasol med samma specifikation och krav. Det är troligen så att ryktet har startats av någon återförsäljare som inte fick sälja sin gasol dyrt längre eftersom vi har hittat ett sätt att sälja gasol till ett för kunden förmånligare pris.

Gasol luktar inge vidare.. Det är för att man har tillsatt en doft så att man enkelt ska kunna identifiera en gasolläcka. 

Ni kan lämna in gasolflaskor till oss som ni inte använder. Vi ger ej någon ersättning för gamla gasolflaskor.